top of page
  • Foto van schrijverSaskia van Diepeningen-Bakker

Waarom buiten de deur vergaderen?
Buiten de deur vergaderen vergroot de creativiteit, je krijgt meer inspiratie en het verhoogt de concentratie wat dus zal leiden naar een effectievere meeting. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen aan vergaderen op een externe locatie.


Je leest hier waarom jij ook meetings of vergaderingen buiten de deur zou moeten organiseren.

De meeting lijkt ineens belangrijker wanneer het op een externe locatie wordt georganiseerd. Dit kan zijn voor het eigen personeel maar ook met klanten. Als jij de vergaderlocatie regelt en daarna de locatie en het tijdstip doorstuurt naar de deelnemers zullen zij minder snel geneigd zijn om af te zeggen. Je hebt namelijk moeite gestoken in het verzorgen van een locatie en het is weer eens wat anders dan op het eigen kantoor.


Alles wordt geregeld

Als je er voor kiest om te vergaderen op een locatie buiten je eigen kantoor wordt alles voor je geregeld. De externe vergaderlocaties hebben ervaring met het organiseren van verschillende bijeenkomsten en zullen er ook zeker voor zorgen dat jouw meeting een succes wordt. Je hoeft je geen zorgen te maken over de apparatuur, over eventuele catering en andere faciliteiten.


Sluit je vergadering actief af

Wil je na de vergadering nog wat doen aan teambuilding? Tegenwoordig is dit bij veel locaties ook mogelijk. Zo maak je je vergadering net iets leuker en zullen de deelnemers van je vergadering nog meer gemotiveerd worden om aanwezig te zijn. Bij teambuilding kun je denken aan een wandeling of een potje petanque,. Op deze manier leren de deelnemers van de vergadering elkaar beter kennen en is het een vergadering waar nog lang over nagepraat zal worden.


Nieuwe inspiratie

Steeds maar op dezelfde plek op kantoor vergaderen zorgt er voor dat je inspiratieloos raakt. Elke week kijk je weer naar dezelfde stoelen en dezelfde schilderijen aan de muur. Tijd voor verandering dus! Ga op zoek naar een vergaderlocatie die er inspiratievol uit ziet of maak er een vergadering van die je afsluit met een leuke activiteit. Iedereen zal vol nieuwe ideeën en  inspiratie weer verder kunnen aan zijn of haar werkzaamheden.


Verhoog je concentratie

Maar hoe komt het nou eigenlijk dat je concentratievermogen verhoogt wanneer je buiten of in een andere omgeving vergaderd? Dat komt door de ‘’nieuwe’’ omgevingsgeluiden die je triggeren. Waarschijnlijk denk je nu dat wanneer je een vreemd geluid hoort dit je juist meteen uit je concentratie zal halen. Dit zal ook zeker gebeuren bij een aantal personen, maar bij de meeste zorgt het er juist voor dat de zintuigen op scherp gezet worden waardoor het concentratievermogen wordt verbeterd.

Daarnaast verhoog je de concentratie ook doordat er geen collega’s ‘’even snel’’ langs komen om wat te vragen of zeggen. Je bent volledig gefocust op jouw vergadering en wordt niet afgeleid wanneer je vergadert op een externe locatie.


De natuur in!

Ga eens een keer letterlijk buiten de deur vergaderen, midden in de natuur! Je weet nu dat buiten de deur vergaderen je concentratievermogen verhoogt, je meer inspiratie krijgt en het je creatiever maakt. Maar vergaderen in de natuur zorgt er ook voor dat je weer helemaal oplaad. De zon op je huid, een nieuwe, bijzondere omgeving om te vergaderen, de fluitende vogels, een stromend beekje en de geur van het gras. Je krijgt dus weer nieuwe energie en je gaat problemen ineens van een hele andere kant bekijken.

Verder heeft onderzoek uitgewezen dat wanneer mensen dichter bij de natuur staan dit eigenlijk een positief effect heeft op alles. We komen met creatievere oplossingen, kunnen ons beter concentreren, het is goed voor ons geheugen, lange termijn doelen worden ineens belangrijker en we maken minder snel impulsieve beslissingen!


En nu op zoek naar je locatie!

Ben je helemaal overtuigd en wil je ‘’het buiten de deur vergaderen’’ wel eens proberen? Bekijk dan eens Bienmenu.nl

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page